IPL ontharen lichaam

IPL ontharen behandelingen voor het lichaam zijn gericht op het ontharen het lichaam. Het aantal IPL behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid haar. Gemiddeld zijn 8 tot 10 behandelingen nodig voor een haarreductie van 80% tot 90%. Daarnaast is het advies om 1 a 2x per jaar een onderhoudsbehandeling te doen voor een optimaal en langdurig effect. Voor het gezicht is de behandelfrequentie 8-12 weken. Belangrijk is geadviseerde IPL behandelperiodiek aan te houden.

Voordelen van IPL ontharen lichaam

 • Nooit meer scheren, harsen, epileren of waxen;
 • Geen ingegroeide haartjes of stoppels;
 • Haarreductie van 80-90% na gemiddeld 8 tot 10 behandelingen;
 • Kwaliteit en optimale veiligheid;
 • Vrijwel geheel pijnloos;
 • Sneller dan elektrisch ontharen.

Hoe ziet een IPL ontharen behandeltraject eruit?

Stap 1: Intakegesprek: Invullen van medische vragenlijst en toestemmingsformulier. Proef behandeling IPL ontharen (proefflitsen) en behandeltraject advies.

Stap 2: Advies over voor- en nabehandeling bij een IPL

Stap 3: 1e Behandeling ontharen door middel van IPL

Voor wie is een IPL ontharen behandeltraject?

Voor volwassenen met overbeharing of cosmetisch storende beharing.

Wat is IPL ontharen?

IPL is een ontharingsmethode die werkt door middel van een puls van licht. De puls wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigt deze, waardoor er nooit meer een haartje terug kan groeien. Definitief ontharen is op elk lichaamsdeel eenvoudig en vrijwel pijnloos mogelijk met de MedCos IPL-methode. Het is bovendien snel en geeft een haar reductie van 80% tot 90%.

Voor meer informatie over Wat is IPL ontharen bekijk de pagina: Wat is IPL ontharen?

Intake IPL ontharen

Belangrijk is voorafgaande aan de behandelingen een intake te doen om goed te kunnen bepalen of de IPL ontharen behandelmethode geschikt is voor jou. Tijdens de intake dient het te behandelen gebied minimaal 3 dagen voor de behandeling niet geschoren te zijn. Op deze manier is het haar beter te beoordelen. Ook mogen de haren minimaal 6 weken voor de intake niet geharst of geëpileerd zijn. Tijdens de intake worden 1 a 2 proefflitsen gedaan om te kijken hoe de huid en het haar op de behandeling reageert. 2 weken na de intake zal de behandel kuur starten, mits positief is gereageerd op de proefflitsen.

Adviezen IPL behandeling

Adviezen voor de IPL behandeling

 • Geen zonnebank, zonnebad of zelfbruiningscrème gebruiken 6 weken voor de IPL behandeling en/of gebruik een goede beschermingsfactor (minimaal factor 30 waarbij het gebied om de 30 minuten ingesmeerd dient te worden) of bedek het behandelde gebied zo goed mogelijk. Dit ter voorkoming van pigmentverschuiving;
 • Vanaf 6 weken voorafgaande aan de 1e behandeling en mag niet onthaard worden door middel van harsen, waxen, epileren en/ of ontharingscrèmes. Scheren en/of knippen mag wel. Ook mogen de haren niet gebleekt worden.
 • Bij het ontharen dient de te behandelen locatie het liefst zo kort mogelijk en maximaal 48 uur voorafgaand aan de IPL behandeling geschoren te zijn.

Adviezen voor de dag van de IPL behandeling

 • Op de dag van de behandeling geen make-up, crème, lotion of deodorant op de te behandelen gebieden aanbrengen;
 • Trek geen donkere lingerie aan (in verband met hoge licht absorptie) op de dag van de behandeling, maar witte lingerie;
 • Trek makkelijk zittende kleding aan. Zo wordt eventuele schuring op de behandelde gebieden voorkomen.

Adviezen na de IPL behandeling

 • Eerste 24 uur na behandeling niet te heet douchen of baden, geen sauna of stoombad en niet zwemmen;
 • Er kan na de behandeling een lichte zwelling ontstaan en de huid kan wat rood en gevoelig zijn. Dit verdwijnt na enkele uren tot een dag. U kunt ook kiezen om te koelen met bijv. een coolpack (niet uit de vriezer) of Aloë Vera gel;
 • Bij behandeling van de oksels de eerste dagen geen deodorant gebruiken;
 • Veel water drinken dit helpt het lymfesysteem om de vernietigde haarfollikels op te ruimen;
 • Nooit krabben of wrijven, ook de dagen volgend op de behandeling niet. Hierdoor kunnen onnodig korstjes ontstaan, die kunnen leiden tot pigmentverschuivingen;
 • Na de behandeling kunt u direct weer de dagelijkse activiteiten hervatten.

Adviezen voor de periode tussen de IPL behandelingen

 • Trek of pluk niet aan de haartjes, deze vallen er vanzelf uit.
 • Er mag niet onthaard worden door middel van harsen, waxen, epileren en/ of ontharingscrèmes. Scheren en/of knippen mag wel.
 • Niet in de zon of onder de zonnebank en geen zelfbruiningscrème gebruiken. De huid moet zoveel mogelijk de natuurlijke kleur behouden, zodat het risico op (tijdelijke) pigmentverschuivingen wordt beperkt en de behandeling steeds onder gelijkwaardige condities kan plaatsvinden. Gebruik in het geval van zon een goede beschermingsfactor (bijvoorbeeld factor 30 waarbij het gebied om de 30 minuten ingesmeerd dient te worden) of bedek het behandelde gebied zo goed mogelijk;
 • Bij het ontharen van de benen kan na de behandeling de huid gaan jeuken. Als de huid tot rust gekomen is, kunt u hiervoor een licht scrubmiddel gebruiken om de haarresten te verwijderen. Dit helpt tegen eventuele jeuk. Nooit krabben.
 • Geef veranderde situaties omtrent medicijngebruik, zwangerschap en/of zongedrag/gebruik van zelfbruiningsmiddelen door aan de behandelaar.

Adviezen de eerste 6 weken na de laatste behandeling

 • Vermijd zoveel als mogelijk overmatige zon op het behandelde gebied. Gebruik ook nu nog een hoge beschermingsfactor met minimaal SPF 30. Dit ter voorkoming van onnodige (tijdelijke) pigmentverschuivingen.


Onze laatste nieuwsberichten

Artikel over Acne in TKKR geschreven door huidtherapeut Patricia Elkhuizen
Huidtherapeut Patricia Elkhuizen heeft een artikel geschreven over acne in de krant TKKR. Deze krant is verspreid in Twente. Ook is het artikel online beschikbaar.
Verder lezen
Actie sets Image Skincare 2023
De IMAGE Skincare Gift Sets zijn weer binnen! En dit jaar is het extra leuk: je kan namelijk je Gift Set personaliseren. Je kan kiezen voor een Gift Set met 3 óf 4 producten, waarbij je bij elke productcategorie kan kiezen tussen één van de vier bestsellers van IMAGE Skincare.
Verder lezen
15% korting op alle producten met een SPF van Image Skincare
Het gebruik van een SPF is essentieel bij en goede huidverzorging. Voeg dan ook een product met een SPF toe aan Your Daily Skin Routine en bescherm je huid tegen schadelijke uv-stralen! Image Skincare heeft onder andere verschillende dagcrème’s met een SPF.
Verder lezen
gratis & vrijblijvend

Intake afspraak

Een mooie huid begint met een gezonde huid! Wat zijn de mogelijkheden voor een behandeling? Maak een afspraak voor een intake om jouw situatie te bespreken.

Tijdens de intake wordt bepaald welk behandeltraject geschikt is.

plan direct een vrijblijvende intake

Patricia Kooij-Elkhuizen
Oprichter Mariposas

Voor iedere ruimte een passende warmtepomp

Een huis met beperkte ruimte of een bijzondere indeling? Geen probleem! Wij bieden twee verschillende types aan. Een towermodel met een geïntegreerde 200 liter RVS boiler of een praktisch wandmodel. Benieuwd welke model het beste past in je woning? Gebruik het 3D-model en kijk meteen of deze past!