Cryotherapie

De cryopen bevriest binnen elke seconden doelgericht en gecontroleerd de bovenste, hyper-gepigmenteerde cellagen. Het behandelde oppervlakkige weefsel droogt in en maakt zich na 10-14 dagen dagen (op lichaam kan het 21 dagen duren) los: daaronder komt de nieuw gevormde huid tevoorschijn.

Wanneer wordt cryotherapie toegepast?

Cryotherapie kan ter reductie van de volgende pigmentverschijnselen worden toegepast:

  • Ouderdomsvlekken;
  • De door de zon/het milieu ontstane pigmentvlekken.

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

Na een korte voorbereiding en desinfectie van de huid worden de te behandelen pigmentvlekken binnen enkele seconden zonder direct huidcontact door de cryopen bevroren. De behandeling is snel, vrijwel pijnloos en veilig. Na de behandeling van de vlek krijgt de vlek een na verzorging.

Hoe reageert de huid op de behandeling?

Na de behandeling met cryothrapie kunnen er tijdelijk een licht prikkelend of branderig gevoel, roodkleuringen van de huid en jeuk optreden. In zeldzame gevallen kunnen er ook lichte blaasjes gevormd worden. Deze reacties nemen in de regel na een dag af. Op de dag na de behandeling ziet de behandelde vlek er duidelijk donkerder uit. De volgende dagen vormt er zich op de vlek een korst. Deze maakt zich na 10-14 dagen (op lichaam kan het 21 dagen duren) los en laat de “nieuw gevormde huid” aan de oppervlakte verschijnen.

Waar moet men na de behandeling op letten?

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk de korst in de herstelfase te beschermen. Wees voorzichtig met het uitgebreid badderen, een bezoek aan het zwembad en sauna en alle activiteiten die een vroegtijdig losmaken van de korst kunnen veroorzaken, omdat dit littekenvorming, hyper-(donkere vlek) of hypopigmentatie (witte vlek) kan veroorzaken. Belangrijk: de korst in geen geval manueel verwijderen.

Binnen de eerste 3 weken na de behandeling met cryotherapie geen mechanische peelings, fruitzuurpeelings of borstelreiningingen uitvoeren.

Vermijd een langer verblijf in de zon/ in het solarium totdat de behandelde vlekken geheel genezen zijn en in het bijzonder na het loskomen van de korst. Breng overdag zeker een zonbescherming met minimaal SPF 30 aan.

Controle afspraak

Na ca. 14-21 dagen vindt een controle afspraak plaats. Tijdens deze controle wordt beoordeeld of er een volgende behandeling nodig is. Een vlek is mogelijk tot 5x met tussenpozen te behandelen.

Thuisverzorging na de behandeling

Voor optimaal herstel is het raadzaam om overdag (ook in de winter) een zonbescherming met minimaal SPF 30 aan te brengen in ieder geval tot 3 weken na de behandeling met cryotherapie.

Voor een nog beter herstel van de pigmentvlekken en/of het voorkomen van nieuwe pigmentvlekken krijgt u productadvies welke past bij uw huid.

Onze laatste nieuwsberichten

Nieuw bij Huidinstituut Mariposas LOVELI!
Loveli 100% troepvrij en 100% natuurlijk
Verder lezen
Nieuwe dagcrème lijn met SPF van IMAGE Skincare: 10% korting*
Image skincare biedt voor elke huid een geschikte dagcrème. Laat je adviseren welke crème geschikt is voor jouw huidconditie.
Verder lezen
10% korting op alle cleansers van Image Skincare!
Image skincare biedt voor elk huidprobleem een geschikte reiniging. Laat je adviseren welke cleanser geschikt is voor jouw huidconditie.
Verder lezen
gratis & vrijblijvend

Intake afspraak

Een mooie huid begint met een gezonde huid! Wat zijn de mogelijkheden voor een behandeling? Maak een afspraak voor een intake om jouw situatie te bespreken.

Tijdens de intake wordt bepaald welk behandeltraject geschikt is.

plan direct een vrijblijvende intake

Patricia Kooij-Elkhuizen
Oprichter Mariposas