Cryotherapie

De cryopen bevriest binnen elke seconden doelgericht en gecontroleerd de bovenste, hyper-gepigmenteerde cellagen. Het behandelde oppervlakkige weefsel droogt in en maakt zich na 10-14 dagen dagen (op lichaam kan het 21 dagen duren) los: daaronder komt de nieuw gevormde huid tevoorschijn.

Wanneer wordt cryotherapie toegepast?

Cryotherapie kan ter reductie van de volgende pigmentverschijnselen worden toegepast:

  • Ouderdomsvlekken;
  • De door de zon/het milieu ontstane pigmentvlekken.

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

Na een korte voorbereiding en desinfectie van de huid worden de te behandelen pigmentvlekken binnen enkele seconden zonder direct huidcontact door de cryopen bevroren. De behandeling is snel, vrijwel pijnloos en veilig. Na de behandeling van de vlek krijgt de vlek een na verzorging.

Hoe reageert de huid op de behandeling?

Na de behandeling met cryothrapie kunnen er tijdelijk een licht prikkelend of branderig gevoel, roodkleuringen van de huid en jeuk optreden. In zeldzame gevallen kunnen er ook lichte blaasjes gevormd worden. Deze reacties nemen in de regel na een dag af. Op de dag na de behandeling ziet de behandelde vlek er duidelijk donkerder uit. De volgende dagen vormt er zich op de vlek een korst. Deze maakt zich na 10-14 dagen (op lichaam kan het 21 dagen duren) los en laat de “nieuw gevormde huid” aan de oppervlakte verschijnen.

Waar moet men na de behandeling op letten?

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk de korst in de herstelfase te beschermen. Wees voorzichtig met het uitgebreid badderen, een bezoek aan het zwembad en sauna en alle activiteiten die een vroegtijdig losmaken van de korst kunnen veroorzaken, omdat dit littekenvorming, hyper-(donkere vlek) of hypopigmentatie (witte vlek) kan veroorzaken. Belangrijk: de korst in geen geval manueel verwijderen.

Binnen de eerste 3 weken na de behandeling met cryotherapie geen mechanische peelings, fruitzuurpeelings of borstelreiningingen uitvoeren.

Vermijd een langer verblijf in de zon/ in het solarium totdat de behandelde vlekken geheel genezen zijn en in het bijzonder na het loskomen van de korst. Breng overdag zeker een zonbescherming met minimaal SPF 30 aan.

Controle afspraak

Na ca. 14-21 dagen vindt een controle afspraak plaats. Tijdens deze controle wordt beoordeeld of er een volgende behandeling nodig is. Een vlek is mogelijk tot 5x met tussenpozen te behandelen.

Thuisverzorging na de behandeling

Voor optimaal herstel is het raadzaam om overdag (ook in de winter) een zonbescherming met minimaal SPF 30 aan te brengen in ieder geval tot 3 weken na de behandeling met cryotherapie.

Voor een nog beter herstel van de pigmentvlekken en/of het voorkomen van nieuwe pigmentvlekken krijgt u productadvies welke past bij uw huid.

Onze laatste nieuwsberichten

Artikel over Acne in TKKR geschreven door huidtherapeut Patricia Elkhuizen
Huidtherapeut Patricia Elkhuizen heeft een artikel geschreven over acne in de krant TKKR. Deze krant is verspreid in Twente. Ook is het artikel online beschikbaar.
Verder lezen
Actie sets Image Skincare 2023
De IMAGE Skincare Gift Sets zijn weer binnen! En dit jaar is het extra leuk: je kan namelijk je Gift Set personaliseren. Je kan kiezen voor een Gift Set met 3 óf 4 producten, waarbij je bij elke productcategorie kan kiezen tussen één van de vier bestsellers van IMAGE Skincare.
Verder lezen
15% korting op alle producten met een SPF van Image Skincare
Het gebruik van een SPF is essentieel bij en goede huidverzorging. Voeg dan ook een product met een SPF toe aan Your Daily Skin Routine en bescherm je huid tegen schadelijke uv-stralen! Image Skincare heeft onder andere verschillende dagcrème’s met een SPF.
Verder lezen
gratis & vrijblijvend

Intake afspraak

Een mooie huid begint met een gezonde huid! Wat zijn de mogelijkheden voor een behandeling? Maak een afspraak voor een intake om jouw situatie te bespreken.

Tijdens de intake wordt bepaald welk behandeltraject geschikt is.

plan direct een vrijblijvende intake

Patricia Kooij-Elkhuizen
Oprichter Mariposas

Voor iedere ruimte een passende warmtepomp

Een huis met beperkte ruimte of een bijzondere indeling? Geen probleem! Wij bieden twee verschillende types aan. Een towermodel met een geïntegreerde 200 liter RVS boiler of een praktisch wandmodel. Benieuwd welke model het beste past in je woning? Gebruik het 3D-model en kijk meteen of deze past!