Wat is microneedling?

Microneedling is een behandelmethode waarbij er met een pen (met dunne naaldjes) op een gecontroleerde wijze, minuscule kanaaltjes in de huid worden aangebracht. De pen bevat meerdere naaldjes die niet dieper in de huid gaan dan de basaal cellenlaag. Hierdoor wordt het natuurlijke herstelproces van de huid geactiveerd. Deze zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine waardoor het uiterlijk aspect en de conditie van de huid verbetert. De huidstructuur wordt fijner, soepeler, steviger en egaler.

Huidinstituut Mariposas

Mariposas Huidinstituut doet microneedling behandelingen met de De Dermapen 4™. De Dermapen 4™ is de grootste doorbraak van de afgelopen tien jaar waarbij de meest geavanceerde naaldcartridge innovatie wordt toegepast om de huid verticaal te penetreren middels minuscule naaldjes. De Dermapen 4™ glijdt als het ware over de huid en creëert daarmee miljoenen minuscule kanaaltjes en dit tot wel 104% sneller dan andere Microneedling apparaten. Door deze kanaaltjes kunnen tot wel 80% meer topische voedingsstoffen dieper in de huid opgenomen worden. De reactie van ons lichaam hierop genereert een natuurlijk herstelproces. Het gevolg is een verhoogde productie van collageen en elastine, evenals een herstructurering en totale verjonging van de huid overal op het lichaam en het gelaat. Deze techniek is ook toepasbaar op moeilijk te bereiken locaties zoals rond de ogen, oogleden, oorlellen, hals, lippen en neus tot grotere gebieden zoals hals en décolleté en bij de buik en benen voor behandeling van bijvoorbeeld striae.

De Dermapen 4™ is momenteel wereldwijd het meest geavanceerde Microneedling apparaat op de markt.

Indicaties voor een microneedling behandeling:

  • Verslapte, rijpere huid
  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Volumeverlies
  • Grove poriën
  • Littekens
  • Pigment, melasma, ouderdomsvlekken, zonschade
  • Acne
  • Rosacea
  • Couperose
  • Striae

Indicatie hoeveelheid behandelingen en frequentie

Verjonging*:    3-6 behandelingen      met intervallen van 6-8 weken

Acnélittekens:  4-6 behandelingen     met intervallen van 6-8 weken

Striae:              4-8 behandelingen      met intervallen van 6-8 weken

Pigmentatie:    4-6 behandelingen       met intervallen van 2-4 weken

*Oppervlakkige huidverjongende behandelingen worden aanbevolen met intervallen van 4 weken.

Dermapen microneedling

Microneedling Dermapen behandeling

Voordat de miconeedling wordt toegepast wordt de huid eerst goed gereinigd en gepeeld.  De behandeling voelt aan als kleine prikjes, welke goed te verdragen zijn.

Na de behandeling

Na de microneedling behandeling ziet de huid er vaak roze/rood uit. Dit kan 12-48 uur aanhouden. Het is belangrijk de huid goed te beschermen tegen schadelijke UV-stralen met een UV filter en extra te hydrateren. Tijdens de intake wordt een individueel productadvies hiervoor gegeven.

Het resultaat

Normaal gesproken zie je resultaten na de eerste behandeling. Blijvende en duidelijkere resultaten zullen zichtbaar worden na 3 tot 6 behandelingen (met intervallen van 2-8 weken). De toestand van de huid zal blijven verbeteren gedurende de volgende 6-12 maanden na een reeks behandelingen, vooral wanneer deze gepaard gaat met de individuele aanbevolen verzorging voor en na de behandeling.

Dermapen

Onze laatste nieuwsberichten

Nieuw bij Huidinstituut Mariposas LOVELI!
Loveli 100% troepvrij en 100% natuurlijk
Verder lezen
Nieuwe dagcrème lijn met SPF van IMAGE Skincare: 10% korting*
Image skincare biedt voor elke huid een geschikte dagcrème. Laat je adviseren welke crème geschikt is voor jouw huidconditie.
Verder lezen
10% korting op alle cleansers van Image Skincare!
Image skincare biedt voor elk huidprobleem een geschikte reiniging. Laat je adviseren welke cleanser geschikt is voor jouw huidconditie.
Verder lezen
gratis & vrijblijvend

Intake afspraak

Een mooie huid begint met een gezonde huid! Wat zijn de mogelijkheden voor een behandeling? Maak een afspraak voor een intake om jouw situatie te bespreken.

Tijdens de intake wordt bepaald welk behandeltraject geschikt is.

plan direct een vrijblijvende intake

Patricia Kooij-Elkhuizen
Oprichter Mariposas