Elektrisch ontharen behandeltraject

Elektrisch ontharen behandelingen zijn gericht op het ontharen van het gewenste gebied. Het aantal behandelingen en de behandel frequentie is afhankelijk van de hoeveelheid haar en grootte van het te ontharen gebied. 1x behandelen heeft geen zin. Er zijn meerdere behandelingen nodig om resultaat te krijgen en het gehele gebied definitief te kunnen ontharen.

Vergoeding van kosten door zorgverzekeraar voor elektrisch ontharen?

Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten van elektrisch ontharen. De kosten worden niet vergoed uit het basispakket maar uit de aanvullende verzekeringen. Dit gaat dus niet ten koste van het eigen risico. Kijk hier of uw zorgverzekeraar elektrisch ontharen vergoed:

Lees verder over vergoeding van zorgverzekeraars.

In de meeste gevallen is er een verwijsbrief van een (huis)arts nodig voordat men de elektrisch ontharen behandeling vergoed krijgt. Informatie over de vergoeding is terug te vinden in uw polisvoorwaarden.

Hoe ziet een elektrisch ontharen behandeltraject eruit?

Stap 1: intakegesprek: Intake en proef behandeling elektrisch ontharen en behandeltraject advies.

Stap 2: Afhankelijk van het te volgen behandelplan zijn er 3 opties:

Diathermie behandelingen; Door middel van HF ( Hoogfrequente ) wisselstroom. De stroom wordt via het ingebrachte naaldje tot aan het haarzakje getransporteerd en daar verwarmt het dit haarzakje. Het haarzakje wordt vernietigd.

Blend behandelingen; Door middel van van HF stroom maar ook van gelijkstroom met tegenelektrode in de hand. De naald glijdt in het haarzakje, er wordt stroom gegeven. Deze gelijkstroom gaat nu van de naald ( de ene pool) naar de tegen-elektrode en daardoor ontstaat er in het haarzakje loog. Deze loog wordt dan nog extra verwarmd door de HF stroom. Hierdoor wordt het haarzakje vernietigd.

Diathermie en Blend behandelingen; Combinatie van beiden methodes of afgeleiden daarvan.

Stap 3: Advies over nabehandeling.

Voor wie is een elektrisch ontharen behandeltraject?

Voor volwassenen met overbeharing.

Wat is Elektrisch ontharen?

Bij het elektrisch ontharen gaat het om het vernietigen van een haarzakje. Dit kan door bijvoorbeeld een hoge temperatuur en dat wordt ‘Thermolyse’ genoemd. Het vernietigen van een haarzakje door middel van gelijkstroom is elektrolyse. Elektrisch ontharen bestaat al veel langer dan ontharen door middel van licht en blijkt nog steeds de enige manier te zijn waarbij we mogen en kunnen spreken van 100% definitieve ontharing.

Bij elektrisch ontharen wordt met een klein disposable naaldje in de haarfollikel gestoken en door middel van stroom de follikel verhit/verweekt, zodat deze definitief vernietigd wordt. Een haar kan hierbij het beste worden aangepakt in de anagene fase, de groeifase. De haar wordt dan direct en definitief verwijderd.

Daarnaast maakt bij elektrisch ontharen de kleur van de haar en/of de huid niet uit. Bij elektrisch ontharen kunnen ook grijze, witte, blonde en rode haren verwijderd worden. Deze haren kunnen niet met licht- of lasertherapie verwijderd worden.

Onze laatste nieuwsberichten

Artikel over Acne in TKKR geschreven door huidtherapeut Patricia Elkhuizen
Huidtherapeut Patricia Elkhuizen heeft een artikel geschreven over acne in de krant TKKR. Deze krant is verspreid in Twente. Ook is het artikel online beschikbaar.
Verder lezen
Actie sets Image Skincare 2023
De IMAGE Skincare Gift Sets zijn weer binnen! En dit jaar is het extra leuk: je kan namelijk je Gift Set personaliseren. Je kan kiezen voor een Gift Set met 3 óf 4 producten, waarbij je bij elke productcategorie kan kiezen tussen één van de vier bestsellers van IMAGE Skincare.
Verder lezen
15% korting op alle producten met een SPF van Image Skincare
Het gebruik van een SPF is essentieel bij en goede huidverzorging. Voeg dan ook een product met een SPF toe aan Your Daily Skin Routine en bescherm je huid tegen schadelijke uv-stralen! Image Skincare heeft onder andere verschillende dagcrème’s met een SPF.
Verder lezen
gratis & vrijblijvend

Intake afspraak

Een mooie huid begint met een gezonde huid! Wat zijn de mogelijkheden voor een behandeling? Maak een afspraak voor een intake om jouw situatie te bespreken.

Tijdens de intake wordt bepaald welk behandeltraject geschikt is.

plan direct een vrijblijvende intake

Patricia Kooij-Elkhuizen
Oprichter Mariposas

Voor iedere ruimte een passende warmtepomp

Een huis met beperkte ruimte of een bijzondere indeling? Geen probleem! Wij bieden twee verschillende types aan. Een towermodel met een geïntegreerde 200 liter RVS boiler of een praktisch wandmodel. Benieuwd welke model het beste past in je woning? Gebruik het 3D-model en kijk meteen of deze past!