Rosacea behandeltraject

Om het beste resultaat te krijgen bij een rosacea behandeling werken wij binnen onze salon met een rosacea behandeltraject. Het rosacea behandeltraject is erop gericht om de rosacea zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Rosacea is niet te genezen maar wel te verminderen en zoals u zult begrijpen heeft 1 losse behandeling geen effect. Aangezien elke huid anders is wordt een rosacea behandeltraject op maat vastgesteld en voor het beste resultaat dient er naast behandelingen ook thuis behandeld te worden met de juiste producten en wordt gekeken naar de juiste voeding. Kortom: een op maat gemaakt behandeltraject voor het beste resultaat.

Hoe ziet het rosacea behandeltraject eruit

Stap 1: Een intake afspraak bestaande uit: intake en behandeltraject advies.

Stap 2: Startbehandeling met huidanalyse, proefbehandeling en productadvies

Stap 3: Start behandelkuur

Afhankelijk van het te volgen behandelplan zijn er 3 opties:

  • Basisbehandelingen of aanvullende behandelingen;
  • Basisbehandelingen en aanvullende behandelingen.

Basis rosacea behandeling: behandelingen speciaal voor rosacea

Aanvullende rosacea behandelingen:

Voor wie is het rosacea behandeltraject?

Volwassenen met rosacea klachten (rode vlekjes op de gezichtshuid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes en puistjes).

Wat is rosacea?

Rosacea is een chronische niet besmettelijke, maar cosmetisch storende huidafwijking in het gelaat. De aandoening kenmerkt zich door rode vlekjes op de gezichtshuid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes en puistjes. Factoren als warmte, zonlicht, cosmetica, gebruik van alcohol, sterk gekruid eten en geneesmiddelen met corticosteroïden kunnen de ontwikkeling van rode vlekjes en couperose verergeren. De aandoening lijkt op acne. Echter heeft Rosacea niet te maken met acne. Rosacea komt meestal voor bij vrouwen in de leeftijd tussen de 30 en 50 jaar met een lichte huid. De oorzaak van deze aandoening is nog steeds onbekend. Er is sprake van een verwijding van de bloedvaatjes. Tevens bevinden zich op de huid grote aantallen van de huidmijt (demodex).

Verschillende stadia van Rosacea: er worden een aantal stadia onderscheiden bij Rosacea. Rosacea begint met tijdelijke roodheid (blozen of flushing) na bepaalde stimuli zoals warmte, zonlicht, emotionele stress en warme dranken. Opvallend is dat er alleen ontstekingen en geen mee-eters voorkomen op de huid.

Stadium I: Rosacea bestaat uit roodheid, couperose met name op de wangen.
Stadium II: Rosacea bestaat naast de roodheid ook uit ontstekingen met name op de neus, wangen, kin en voorhoofd.
Stadium III: Rosacea bestaat naast de roodheid ook uit ontstekingen die samenvloeien. De ontstekingen worden groter en breiden zich uit.

Onze laatste nieuwsberichten

Artikel over Acne in TKKR geschreven door huidtherapeut Patricia Elkhuizen
Huidtherapeut Patricia Elkhuizen heeft een artikel geschreven over acne in de krant TKKR. Deze krant is verspreid in Twente. Ook is het artikel online beschikbaar.
Verder lezen
Actie sets Image Skincare 2023
De IMAGE Skincare Gift Sets zijn weer binnen! En dit jaar is het extra leuk: je kan namelijk je Gift Set personaliseren. Je kan kiezen voor een Gift Set met 3 óf 4 producten, waarbij je bij elke productcategorie kan kiezen tussen één van de vier bestsellers van IMAGE Skincare.
Verder lezen
15% korting op alle producten met een SPF van Image Skincare
Het gebruik van een SPF is essentieel bij en goede huidverzorging. Voeg dan ook een product met een SPF toe aan Your Daily Skin Routine en bescherm je huid tegen schadelijke uv-stralen! Image Skincare heeft onder andere verschillende dagcrème’s met een SPF.
Verder lezen
gratis & vrijblijvend

Intake afspraak

Een mooie huid begint met een gezonde huid! Wat zijn de mogelijkheden voor een behandeling? Maak een afspraak voor een intake om jouw situatie te bespreken.

Tijdens de intake wordt bepaald welk behandeltraject geschikt is.

plan direct een vrijblijvende intake

Patricia Kooij-Elkhuizen
Oprichter Mariposas

Voor iedere ruimte een passende warmtepomp

Een huis met beperkte ruimte of een bijzondere indeling? Geen probleem! Wij bieden twee verschillende types aan. Een towermodel met een geïntegreerde 200 liter RVS boiler of een praktisch wandmodel. Benieuwd welke model het beste past in je woning? Gebruik het 3D-model en kijk meteen of deze past!