Rosacea behandeltraject

Om het beste resultaat te krijgen bij een rosacea behandeling werken wij binnen onze salon met een rosacea behandeltraject. Het rosacea behandeltraject is erop gericht om de rosacea zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Rosacea is niet te genezen maar wel te verminderen en zoals u zult begrijpen heeft 1 losse behandeling geen effect. Aangezien elke huid anders is wordt een rosacea behandeltraject op maat vastgesteld en voor het beste resultaat dient er naast behandelingen ook thuis behandeld te worden met de juiste producten en wordt gekeken naar de juiste voeding. Kortom: een op maat gemaakt behandeltraject voor het beste resultaat.

Hoe ziet het rosacea behandeltraject eruit

Stap 1: Een intake afspraak bestaande uit: intake en behandeltraject advies.

Stap 2: Startbehandeling met huidanalyse, proefbehandeling en productadvies

Stap 3: Start behandelkuur

Afhankelijk van het te volgen behandelplan zijn er 3 opties:

  • Basisbehandelingen of aanvullende behandelingen;
  • Basisbehandelingen en aanvullende behandelingen.

Basis rosacea behandeling: behandelingen speciaal voor rosacea

Aanvullende rosacea behandelingen:

Voor wie is het rosacea behandeltraject?

Volwassenen met rosacea klachten (rode vlekjes op de gezichtshuid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes en puistjes).

Wat is rosacea?

Rosacea is een chronische niet besmettelijke, maar cosmetisch storende huidafwijking in het gelaat. De aandoening kenmerkt zich door rode vlekjes op de gezichtshuid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes en puistjes. Factoren als warmte, zonlicht, cosmetica, gebruik van alcohol, sterk gekruid eten en geneesmiddelen met corticosteroïden kunnen de ontwikkeling van rode vlekjes en couperose verergeren. De aandoening lijkt op acne. Echter heeft Rosacea niet te maken met acne. Rosacea komt meestal voor bij vrouwen in de leeftijd tussen de 30 en 50 jaar met een lichte huid. De oorzaak van deze aandoening is nog steeds onbekend. Er is sprake van een verwijding van de bloedvaatjes. Tevens bevinden zich op de huid grote aantallen van de huidmijt (demodex).

Verschillende stadia van Rosacea: er worden een aantal stadia onderscheiden bij Rosacea. Rosacea begint met tijdelijke roodheid (blozen of flushing) na bepaalde stimuli zoals warmte, zonlicht, emotionele stress en warme dranken. Opvallend is dat er alleen ontstekingen en geen mee-eters voorkomen op de huid.

Stadium I: Rosacea bestaat uit roodheid, couperose met name op de wangen.
Stadium II: Rosacea bestaat naast de roodheid ook uit ontstekingen met name op de neus, wangen, kin en voorhoofd.
Stadium III: Rosacea bestaat naast de roodheid ook uit ontstekingen die samenvloeien. De ontstekingen worden groter en breiden zich uit.

Onze laatste nieuwsberichten

Nieuw bij Huidinstituut Mariposas LOVELI!
Loveli 100% troepvrij en 100% natuurlijk
Verder lezen
Nieuwe dagcrème lijn met SPF van IMAGE Skincare: 10% korting*
Image skincare biedt voor elke huid een geschikte dagcrème. Laat je adviseren welke crème geschikt is voor jouw huidconditie.
Verder lezen
10% korting op alle cleansers van Image Skincare!
Image skincare biedt voor elk huidprobleem een geschikte reiniging. Laat je adviseren welke cleanser geschikt is voor jouw huidconditie.
Verder lezen
gratis & vrijblijvend

Intake afspraak

Een mooie huid begint met een gezonde huid! Wat zijn de mogelijkheden voor een behandeling? Maak een afspraak voor een intake om jouw situatie te bespreken.

Tijdens de intake wordt bepaald welk behandeltraject geschikt is.

plan direct een vrijblijvende intake

Patricia Kooij-Elkhuizen
Oprichter Mariposas