Acne litteken behandeling traject

Om het beste resultaat te krijgen bij een acne litteken behandeling werken wij binnen onze salon met een acne litteken behandeltraject. Het acne liteken behandeltraject is er op gericht om de acne littekens te verminderen en zoals u zult begrijpen heeft 1 losse behandeling geen effect. Aangezien elke huid anders is wordt een acne litteken behandeltraject op maat vastgesteld en voor het beste resultaat dient er naast behandelingen ook thuis behandeld te worden met de juiste producten. Kortom: een op maat gemaakt behandeltraject voor het beste resultaat.

Hoe ziet het acne litteken behandeltraject eruit?

Stap 1: Een intake afspraak bestaande uit: intake en behandeltraject advies.

Stap 2: Startbehandeling met huidanalyse, proefbehandeling en productadvies

Stap 3: Start behandelkuur

Afhankelijk van het te volgen behandelplan zijn er 2 opties:

Voor wie is het acne litteken behandeltraject

Volwassenen en pubers met acne littekens.

Vergoeding door zorgverzekeraar voor acne litteken behandeling

Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten van acne en acne litteken behandeling. De kosten worden niet vergoed uit het basispakket maar uit de aanvullende verzekeringen. Dit gaat dus niet ten koste van het eigen risico. Kijk hier of uw zorgverzekeraar acne vergoed.  Vergoeding?

In de meeste gevallen is er een verwijsbrief van een (huis)arts nodig voordat men de acne litteken behandeling vergoed krijgt. Informatie over de vergoeding is terug te vinden in uw polisvoorwaarden.

Wat zijn Acne littekens?

Na de huidaandoening acne kunnen er helaas acne littekens en rode vlekken achterblijven op de huid. Verstandig is om dit zo snel mogelijk te behandelen om erger te voorkomen.

Net zoals bij andere littekens ontstaan acne littekens na een beschadiging van de huid. Vooral de ernstigere vormen van acne, die gepaard gaan met diepe ontstekingen, kunnen zorgen voor lelijke littekens. Ook kunnen littekens ontstaan door het zelf uitdrukken van puistjes.

De littekens ontstaan doordat bij de onderliggende ontstekingen het genezingsproces niet goed kan verlopen waardoor littekens kunnen ontstaan. acne littekens kunnen te zien zijn als putjes, maar ook als hobbeltjes, verhardingen in de huid, of een mengeling van de verschillende soorten littekens. Tevens is littekenvorming persoonsgebonden. Sommige mensen hebben meer kans op littekenvorming dan anderen.

Rode en donkere vlekken
Wanneer de acne net is verdwenen zijn er rode vlekjes te zien. Deze zijn ontstaan door de ontstekingen op dezelfde plek. De rode vlekjes blijven gedurende 3 tot 9 maanden zichtbaar en zijn geen echte acne littekens. Onder invloed van zonlicht, kunnen donkere vlekken ontstaan, die tot enkele jaren zichtbaar blijven. Deze vlekken zijn ook geen acne littekens, maar pigmentvlekken in de huid. Na een aantal jaren zullen deze verdwijnen mits een goede zonbescherming wordt gebruikt.

Onze laatste nieuwsberichten

Artikel over Acne in TKKR geschreven door huidtherapeut Patricia Elkhuizen
Huidtherapeut Patricia Elkhuizen heeft een artikel geschreven over acne in de krant TKKR. Deze krant is verspreid in Twente. Ook is het artikel online beschikbaar.
Verder lezen
Actie sets Image Skincare 2023
De IMAGE Skincare Gift Sets zijn weer binnen! En dit jaar is het extra leuk: je kan namelijk je Gift Set personaliseren. Je kan kiezen voor een Gift Set met 3 óf 4 producten, waarbij je bij elke productcategorie kan kiezen tussen één van de vier bestsellers van IMAGE Skincare.
Verder lezen
15% korting op alle producten met een SPF van Image Skincare
Het gebruik van een SPF is essentieel bij en goede huidverzorging. Voeg dan ook een product met een SPF toe aan Your Daily Skin Routine en bescherm je huid tegen schadelijke uv-stralen! Image Skincare heeft onder andere verschillende dagcrème’s met een SPF.
Verder lezen
gratis & vrijblijvend

Intake afspraak

Een mooie huid begint met een gezonde huid! Wat zijn de mogelijkheden voor een behandeling? Maak een afspraak voor een intake om jouw situatie te bespreken.

Tijdens de intake wordt bepaald welk behandeltraject geschikt is.

plan direct een vrijblijvende intake

Patricia Kooij-Elkhuizen
Oprichter Mariposas

Voor iedere ruimte een passende warmtepomp

Een huis met beperkte ruimte of een bijzondere indeling? Geen probleem! Wij bieden twee verschillende types aan. Een towermodel met een geïntegreerde 200 liter RVS boiler of een praktisch wandmodel. Benieuwd welke model het beste past in je woning? Gebruik het 3D-model en kijk meteen of deze past!