Wat zijn Gerstekorrels (Milia)?

Veel mensen hebben last van gerstekorrels. Voor sommigen kan het een cosmetisch storende aandoening zijn, vooral wanneer er grote aantallen aanwezig zijn. Gerstekorrels zijn onschuldige bultjes die op iedere leeftijd kan voorkomen. Ze komen vooral voor op het gelaat rond de ogen en de wangen en is een afwijking in de verhoorning die erg veel voorkomt.

Een gerstekorrel ziet er uit als een klein wit bobbeltje, dat bestaat uit hoorncellen (dode huidcellen). Daar overheen ligt een dunne laag van de opperhuid. Ze ontstaan doordat de uitvoergang van een talgkliertje verstopt raakt. Gerstekorrels zijn een combinatie van te sterke verhoorning en te weinig vocht (dus droogte) en komen vooral voor bij mensen met een droge en/of vochtarme huid. Ze hebben kleine poriën die gemakkelijk afgesloten raken.

Wat te doen aan een huid met gerstekorrels?

De oplossing zit in het heel goed hydrateren van de huid. Een behandeling gericht op hydratatie en het consequent thuisgebruik van voor jou huid passende producten zullen een positief effect hebben. Het gebruik van een goede peeling kan ook helpen. Echter rond de ogen is een peeling niet toegestaan.

Hoe wordt een gerstekorrel verwijderd?

Een gerstekorrel kan verwijderd worden door het open maken van de opperhuid boven het hoornpropje. De huidtherapeut prikt met een steriel naaldje het stukje huid boven de gerstekorrel open zodat deze er eenvoudig uitgehaald kan worden. Aangeraden wordt om ze niet zelf uit te drukken omdat ze ontstoken kunnen raken en er een littekentje kan ontstaan.

Onze laatste nieuwsberichten

Artikel over Acne in TKKR geschreven door huidtherapeut Patricia Elkhuizen
Huidtherapeut Patricia Elkhuizen heeft een artikel geschreven over acne in de krant TKKR. Deze krant is verspreid in Twente. Ook is het artikel online beschikbaar.
Verder lezen
Actie sets Image Skincare 2023
De IMAGE Skincare Gift Sets zijn weer binnen! En dit jaar is het extra leuk: je kan namelijk je Gift Set personaliseren. Je kan kiezen voor een Gift Set met 3 óf 4 producten, waarbij je bij elke productcategorie kan kiezen tussen één van de vier bestsellers van IMAGE Skincare.
Verder lezen
15% korting op alle producten met een SPF van Image Skincare
Het gebruik van een SPF is essentieel bij en goede huidverzorging. Voeg dan ook een product met een SPF toe aan Your Daily Skin Routine en bescherm je huid tegen schadelijke uv-stralen! Image Skincare heeft onder andere verschillende dagcrème’s met een SPF.
Verder lezen
gratis & vrijblijvend

Intake afspraak

Een mooie huid begint met een gezonde huid! Wat zijn de mogelijkheden voor een behandeling? Maak een afspraak voor een intake om jouw situatie te bespreken.

Tijdens de intake wordt bepaald welk behandeltraject geschikt is.

plan direct een vrijblijvende intake

Patricia Kooij-Elkhuizen
Oprichter Mariposas

Voor iedere ruimte een passende warmtepomp

Een huis met beperkte ruimte of een bijzondere indeling? Geen probleem! Wij bieden twee verschillende types aan. Een towermodel met een geïntegreerde 200 liter RVS boiler of een praktisch wandmodel. Benieuwd welke model het beste past in je woning? Gebruik het 3D-model en kijk meteen of deze past!