Wat zijn Gerstekorrels (Milia)?

Veel mensen hebben last van gerstekorrels. Voor sommigen kan het een cosmetisch storende aandoening zijn, vooral wanneer er grote aantallen aanwezig zijn. Gerstekorrels zijn onschuldige bultjes die op iedere leeftijd kan voorkomen. Ze komen vooral voor op het gelaat rond de ogen en de wangen en is een afwijking in de verhoorning die erg veel voorkomt.

Een gerstekorrel ziet er uit als een klein wit bobbeltje, dat bestaat uit hoorncellen (dode huidcellen). Daar overheen ligt een dunne laag van de opperhuid. Ze ontstaan doordat de uitvoergang van een talgkliertje verstopt raakt. Gerstekorrels zijn een combinatie van te sterke verhoorning en te weinig vocht (dus droogte) en komen vooral voor bij mensen met een droge en/of vochtarme huid. Ze hebben kleine poriën die gemakkelijk afgesloten raken.

Wat te doen aan een huid met gerstekorrels?

De oplossing zit in het heel goed hydrateren van de huid. Een behandeling gericht op hydratatie en het consequent thuisgebruik van voor jou huid passende producten zullen een positief effect hebben. Het gebruik van een goede peeling kan ook helpen. Echter rond de ogen is een peeling niet toegestaan.

Hoe wordt een gerstekorrel verwijderd?

Een gerstekorrel kan verwijderd worden door het open maken van de opperhuid boven het hoornpropje. De huidtherapeut prikt met een steriel naaldje het stukje huid boven de gerstekorrel open zodat deze er eenvoudig uitgehaald kan worden. Aangeraden wordt om ze niet zelf uit te drukken omdat ze ontstoken kunnen raken en er een littekentje kan ontstaan.

Onze laatste nieuwsberichten

Nieuw bij Huidinstituut Mariposas LOVELI!
Loveli 100% troepvrij en 100% natuurlijk
Verder lezen
Nieuwe dagcrème lijn met SPF van IMAGE Skincare: 10% korting*
Image skincare biedt voor elke huid een geschikte dagcrème. Laat je adviseren welke crème geschikt is voor jouw huidconditie.
Verder lezen
10% korting op alle cleansers van Image Skincare!
Image skincare biedt voor elk huidprobleem een geschikte reiniging. Laat je adviseren welke cleanser geschikt is voor jouw huidconditie.
Verder lezen
gratis & vrijblijvend

Intake afspraak

Een mooie huid begint met een gezonde huid! Wat zijn de mogelijkheden voor een behandeling? Maak een afspraak voor een intake om jouw situatie te bespreken.

Tijdens de intake wordt bepaald welk behandeltraject geschikt is.

plan direct een vrijblijvende intake

Patricia Kooij-Elkhuizen
Oprichter Mariposas