MeLine Pigment behandeltraject

MeLine Pigment behandelingen zijn er op gericht om pigmentvlekken veroorzaakt door chronische zonschade, maar ook trauma, medicijngebruik, zwangerschap, hormonen, krabben aan de huid of agressieve huidbehandelingen zichtbaar te verminderen. De MeLine pigment behandeling traject is een behandelconcept voor als cryotherapie, laser en peelings niet voldoende resultaat kunnen bieden. Aangezien elke huid anders is en er verschillende reacties op de behandeling kunnen zijn wordt een pigment behandeling op maat vastgesteld. Voor het beste resultaat dient er naast behandelingen ook (verplicht) thuis behandeld te worden met de speciale MeLine producten en wordt er een zonadvies gegeven. Kortom: een op maat gemaakte pigmentbehandeling voor het beste resultaat.

Hoe ziet een MeLine pigment behandeltraject eruit?

Bij veel pigmentvlekken zoals melasma en ouderdomsvlekken.

Het behandeltraject duurt 3 tot 4 maanden.

Stap 1: Intake en behandeltraject advies.

Stap 2: 3 tot 4 behandelingen inclusief huidanalyse.

MeLine behandeling 1: MeLine maskerbehandeling

De 1e behandeling is een peeling masker. De combinatie van de ingrediëntengeven een sterk vernietigende werking tegen de melanine synthese. Hierdoor wordt het proces van de pigmentaanmaak verstoord. Het enzym tyrosinase wordt vernietigd, het pigment in de cellen wordt afgebouwd, de groei van de epidermale cellen en de afstoot van de gepigmenteerde cellen wordt versneld.

3 dagen na deze behandeling wordt alleen het Moist product gebruikt en de BB cream met SPF. Hierna worden de overige producten opbouwend gebruikt.

MeLine behandeling 2: MeLine ID behandeling (needling)

Na 6 weken wordt de MeLine ID behandeling uitgevoerd. De combinatie van specifieke ingrediënten van de MeLine ampul, die met de microneedling wordt gebruikt, zorgt voor sterke anti-oxidatie en heeft een ontstekingsremmende werking. De pigment vernietigende werking verstoort de aanmaak van pigment en reeds bestaande pigment ophopingen.

3 dagen na deze behandeling wordt alleen het Moist product gebruikt en de BB cream met SPF. Hierna worden de overige producten er weer bij gebruikt.

MeLine behandeling 3: MeLine masker behandeling

Na 6 weken wordt behandeling 3 uitgevoerd de MeLine maskerbehandeling. Dit is dezelfde behandeling al de MeLine 1 behandeling echter zit tijdens behandeling 3 het masker langer op de huid.

3 dagen na deze behandeling wordt alleen het Moist product gebruikt en de BB cream met SPF. Hierna worden de overige producten er weer bij gebruikt.

MeLine behandeling 4: MeLine ID behandeling (needling)

Indien noodzakelijk kan er nog een vierde behandeling worden ingepland. Dit is alleen na overleg en afhankelijk van hoe het gaat met het pigment van de huid.

Stap 3: Bijwerkingen na de behandeling en uitleg over MeLine producten voor thuis .

Na deze masker behandelingen gaat de huid schilferen.. Deze schilfering kan ongeveer 5 tot 7 dagen duren. Het kan ook zijn dat het pigment eerst donkerder wordt en dat je huid daarna pas gaat afschilferen. Tijdens het hele proces is de huid extra gevoelig voor zonlicht en is het belangrijk om direct zonlicht te vermijden. Gedurende de dag is het noodzakelijk je diverse malen in te smeren met minimaal SPF 30.

Tijdens de behandelingen krijg je alle uitleg over het product gebruik na de behandeling. Het schema van het productgebruik krijg je ook op papier mee zodat je het thuis nog eens goed kunt doorlezen. De 4 MeLine thuisproducten bevatten veel pigmentremmers, verhelderende stoffen, anti-oxidanten, en zuren waar de huid aan moet wennen. Het is daarom belangrijk om de producten langzaam op te bouwen zodat de huid kan wennen. Dit staat ook beschreven in het schema. Omdat juiste bescherming tegen de zon erg belangrijk is krijg je ook advies over het verblijf in de zon.

Bij enkele pigmentvlekken

De MeLine Spot behandeling:

Met de MeLine Spot behandeling kunnen plaatselijke pigmentvlekken zoals ouderdomsvlekken of hyperkeratose worden aangepakt.

Stap 1: Intake behandeling: Intake, huidanalyse en behandeltraject advies.

Stap 2: De MeLine Spot behandeling;

De MeLine Spot behandeling is een korte behandeling. De behandeling bestaat uit 2 stappen. Met de Spots 01 wordt de pigmentvlek bewerkt tot de vlek is opgedroogd, Vervolgens wordt met de Spot 02 een dikke laag aangebracht en afgeplakt met een pleister. Na 4 uur moet de pleister en de dikke laag Spot 02 worden verwijderd. Dit kan met een milde reiniging. Na de behandeling ontstaat er een korstje. Het korstje zal afhankelijk van de locatie binnen een week a 2 weken van de huid afvallen. Belangrijk is het korstje er zo lang mogelijk erop te laten zitten (er niet afkrabben).

Stap 3: Uitleg over MeLine producten voor thuis en het verblijven in de zon.

Na de MeLine Spot behandeling dien je de behandelde plek gedurende 2x per dag in te smeren met een kleine hoeveelheid van het product Spots tot er korstvorming ontstaat. Als het korstje erop zit tip je het voorzichtig aan 2x per dag. Na het afvallen van de korst blijf je het product Spots 1x per dag gebruiken. Tevens is het noodzakelijk als de korst eraf is de plek diverse malen per dag in te smeren met minimaal SPF 30.

Voor wie is een MeLine pigment behandeling?

Voor volwassenen met Melasma en/of pigmentvlekken. De behandelingen en producten zijn geschikt voor alle huidtypen.

Voor en na resultaten:

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken ontstaan door een ophoping van pigment. Pigment is in feite een kleurstof, die wordt aangemaakt door de pigmentcellen in de bovenste huidlaag. Pigment is verantwoordelijk voor de kleur van de huid, maar ook voor de kleur van je haar en bijvoorbeeld de iris van de ogen. Bij blootstelling aan zonlicht maakt het lichaam meer pigment aan om zich te beschermen tegen het UV-licht. Hierdoor ontstaat het bruine kleurtje op de huid. Zonnen is niks anders dan het aanmaken van meer pigment.

Bij een teveel aan zonlicht kunnen de pigmentcellen in de war raken. De in de war geraakte pigmentcellen zorgen voor een ophoping van pigment op een bepaalde plek. Er ontstaan donkere bruine plekjes op het lichaam.

Pigment vlekken worden ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Ook jongere mensen kunnen pigmentvlekken krijgen. Tevens kunnen er grillige pigmentvlekken ontstaan zoals melasma dit komt vaak voor bij een zwangerschap of door pilgebruik. Pigmentvlekken zijn in eerste instantie ongevaarlijk. Het is vooral erg ontsierend en dat vinden mensen heel vervelend.

De zon is vaak de boosdoener als oorzaak van pigmentvlekken. Daarom zien we pigmentvlekken vooral voorkomen in het gezicht en op de handen. Deze worden het meest blootgesteld aan zonlicht.

Onze laatste nieuwsberichten

Artikel over Acne in TKKR geschreven door huidtherapeut Patricia Elkhuizen
Huidtherapeut Patricia Elkhuizen heeft een artikel geschreven over acne in de krant TKKR. Deze krant is verspreid in Twente. Ook is het artikel online beschikbaar.
Verder lezen
Actie sets Image Skincare 2023
De IMAGE Skincare Gift Sets zijn weer binnen! En dit jaar is het extra leuk: je kan namelijk je Gift Set personaliseren. Je kan kiezen voor een Gift Set met 3 óf 4 producten, waarbij je bij elke productcategorie kan kiezen tussen één van de vier bestsellers van IMAGE Skincare.
Verder lezen
15% korting op alle producten met een SPF van Image Skincare
Het gebruik van een SPF is essentieel bij en goede huidverzorging. Voeg dan ook een product met een SPF toe aan Your Daily Skin Routine en bescherm je huid tegen schadelijke uv-stralen! Image Skincare heeft onder andere verschillende dagcrème’s met een SPF.
Verder lezen
gratis & vrijblijvend

Intake afspraak

Een mooie huid begint met een gezonde huid! Wat zijn de mogelijkheden voor een behandeling? Maak een afspraak voor een intake om jouw situatie te bespreken.

Tijdens de intake wordt bepaald welk behandeltraject geschikt is.

plan direct een vrijblijvende intake

Patricia Kooij-Elkhuizen
Oprichter Mariposas

Voor iedere ruimte een passende warmtepomp

Een huis met beperkte ruimte of een bijzondere indeling? Geen probleem! Wij bieden twee verschillende types aan. Een towermodel met een geïntegreerde 200 liter RVS boiler of een praktisch wandmodel. Benieuwd welke model het beste past in je woning? Gebruik het 3D-model en kijk meteen of deze past!