Couperose behandeltraject

Couperose kan alleen behandeld worden bij een temperatuur tussen de 6 en 20 graden (buiten temperatuur). Anders knappen de vaatjes weer open door warmte of kou. Een Couperose behandeling is erop gericht om couperose zichtbaar te verminderen. Aangezien elke huid anders is en de hoeveelheid couperose verschilt kan niet vooraf worden gezegd hoeveel behandelingen er nodig zijn. Ter preventie van couperose dient er naast behandelingen ook thuis behandeld te worden met de juiste producten. Ook wordt er advies gegeven over couperose en de zon en overige tips om couperose te voorkomen. Kortom: een op maat gemaakte couperose behandeltraject voor het beste resultaat.

Hoe ziet een couperose behandeltraject eruit?

Stap 1: Een intake afspraak bestaande uit: intake en behandeltraject advies.

Stap 2: Start behandelingen

Afhankelijk van het te volgen behandelplan zijn er 2 opties:

  • Coaguleren couperose;
  • Blenden couperose.

Coaguleren couperose: Met een naaldje wordt enkele seconden stroom gegeven in het vaatje, waardoor het stolt (dicht wordt gebrand) en het bloedvaatje niet meer zichtbaar is.

Blenden couperose: Door middel van een naaldje met tegenelektrode ontstaat er door vermenging van gelijkstroom en wisselstroom een loogproces. Dit proces zorgt ervoor dat het bloedvat weg gaat. Het bloedvaatje is dan niet meer zichtbaar.

Voor wie is een couperose behandeltraject

Voor volwassenen met couperose.

Wat zijn de kosten voor nabehandeling van een couperose behandeltraject?

Om een goede genezing te bevorderen is het belangrijk de huid na te behandelen met Aloe Vera gel. Deze is dan ook verplicht om af te nemen na de behandeling voor een gereduceerde prijs van € 5,95 (normaal € 7,50).

Wat is couperose?

Couperose (Tele’s) zijn chronisch verwijde haarvaatjes die vooral voorkomen op het gelaat. De klepjes in de haarvaatjes functioneren niet meer zoals het hoort, daardoor blijft het bloed erin staan en worden ze zichtbaar als kleine rode adertjes in de huid. Het vaatje staat open en het bloed schijnt voortdurend door de huid. Hoe dunner de huid hoe meer zichtbaar de vaatjes zijn. Ze verdwijnen helaas niet spontaan.

De kleur van de couperose kan donker- of helderrood zijn. Donkerrood betekent dat het vaatje aderlijk bloed bevat en van een aftakking van een ader is. Een helderrood vaatje is gevuld met slagaderlijk bloed. Het haarvaatje is dan een aftakking van een slagader. Couperose kan verspreid voorkomen of in een netwerk en dat zijn spinnaevi ook wel spinnetjes genoemd, met in het midden een soms iets verheven plekje.

Het ontstaan van couperose kan inwendige oorzaken hebben, bijvoorbeeld hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap, de bevalling en de overgang, hoge bloeddruk, of maag- en darmstoornissen. Er kan ook een uitwendige oorzaak zijn. Bijvoorbeeld grote temperatuurverschillen, het gebruik van agressieve cosmetica, roken, overmatig gebruik van prikkelende voeding of alcohol en het gebruik van medicijnen.

Onze laatste nieuwsberichten

Artikel over Acne in TKKR geschreven door huidtherapeut Patricia Elkhuizen
Huidtherapeut Patricia Elkhuizen heeft een artikel geschreven over acne in de krant TKKR. Deze krant is verspreid in Twente. Ook is het artikel online beschikbaar.
Verder lezen
Actie sets Image Skincare 2023
De IMAGE Skincare Gift Sets zijn weer binnen! En dit jaar is het extra leuk: je kan namelijk je Gift Set personaliseren. Je kan kiezen voor een Gift Set met 3 óf 4 producten, waarbij je bij elke productcategorie kan kiezen tussen één van de vier bestsellers van IMAGE Skincare.
Verder lezen
15% korting op alle producten met een SPF van Image Skincare
Het gebruik van een SPF is essentieel bij en goede huidverzorging. Voeg dan ook een product met een SPF toe aan Your Daily Skin Routine en bescherm je huid tegen schadelijke uv-stralen! Image Skincare heeft onder andere verschillende dagcrème’s met een SPF.
Verder lezen
gratis & vrijblijvend

Intake afspraak

Een mooie huid begint met een gezonde huid! Wat zijn de mogelijkheden voor een behandeling? Maak een afspraak voor een intake om jouw situatie te bespreken.

Tijdens de intake wordt bepaald welk behandeltraject geschikt is.

plan direct een vrijblijvende intake

Patricia Kooij-Elkhuizen
Oprichter Mariposas

Voor iedere ruimte een passende warmtepomp

Een huis met beperkte ruimte of een bijzondere indeling? Geen probleem! Wij bieden twee verschillende types aan. Een towermodel met een geïntegreerde 200 liter RVS boiler of een praktisch wandmodel. Benieuwd welke model het beste past in je woning? Gebruik het 3D-model en kijk meteen of deze past!