Droge huid behandeltraject

Om het beste resultaat te krijgen bij een droge huid behandeling werken wij binnen onze salon met een droge huid behandeltraject. Het droge huid behandeltraject is erop gericht om de droge huid/vochtarme huid te verbeteren en zoals u zult begrijpen heeft 1 losse behandeling geen effect. Aangezien elke huid anders is wordt een droge huid behandeltraject op maat vastgesteld en voor het beste resultaat dient er naast behandelingen ook thuis behandeld te worden met de juiste producten en wordt gekeken naar de juiste voeding. Kortom: een op maat gemaakt behandeltraject voor het beste resultaat.

Hoe ziet het droge huid behandeltraject eruit?

Stap 1: Een intake afspraak bestaande uit: intake en behandeltraject advies.

Stap 2: Startbehandeling met huidanalyse, proefbehandeling en productadvies

Stap 3: Start behandelkuur

Afhankelijk van het te volgen behandelplan zijn er 2 opties:

  • Basisbehandelingen of aanvullende behandelingen;
  • Basisbehandelingen en aanvullende behandelingen.

Basis droge huid behandeling: behandelingen speciaal voor de droge huid

Aanvullende droge huid behandelingen:

Voor wie is het droge huid behandeltraject?

Volwassenen met een droge/vochtarme huid. De huid voelt droog en trekkerig aan.

Wat is een droge huid?

Een droge huid staat gelijk voor een huid barrière defect en wordt veroorzaakt door een verlies van water in de bovenste laag van de huid (hoornlaag). De hoornlaag bestaat uit hoorncellen en huidvetten. De hoornlaag zorgt ervoor dat schadelijke stoffen buiten blijven en het vocht binnen. Deze laag kun je vergelijken met een stenen muur. De hoorncellen zijn de stenen en de huidvetten het cement. Wanneer de muur intact is kunnen er geen stoffen de huid binnen komen en kan er maar een klein deel water verdampen. Bij een droge huid zijn minder vetten aanwezig en is er sprake van een verstoorde huid barrière. De verdamping van water is groter waardoor de huid nog droger wordt. Ook kunnen schadelijke stoffen en allergenen makkelijker de huid binnendringen.

Bij een normale huid zijn de hoorncellen niet doorlaatbaar, dit komt omdat zij een natuurlijke moisturizing factor (NMF) bezitten. NMF’s zijn bestanddelen die water aantrekken en in de cellen houdt. Het zorgt ook voor flexibiliteit van de huid. De NMF en de huidvetten zorgen voor een goede huid barrière en een lagere pH (zuurgraad van de huid). Een lage pH helpt bij de afschilfering en vernieuwing van de huid. Een te hoge pH leidt tot te veel afschilfering. De pH-waarde van een gezonde huid ligt net onder de 5 pH. Na het douchen stijgt de pH-waarde van de huid en duurt het 6 uur voor de pH-waarde weer op de normale waarde is.

Onze laatste nieuwsberichten

Artikel over Acne in TKKR geschreven door huidtherapeut Patricia Elkhuizen
Huidtherapeut Patricia Elkhuizen heeft een artikel geschreven over acne in de krant TKKR. Deze krant is verspreid in Twente. Ook is het artikel online beschikbaar.
Verder lezen
Actie sets Image Skincare 2023
De IMAGE Skincare Gift Sets zijn weer binnen! En dit jaar is het extra leuk: je kan namelijk je Gift Set personaliseren. Je kan kiezen voor een Gift Set met 3 óf 4 producten, waarbij je bij elke productcategorie kan kiezen tussen één van de vier bestsellers van IMAGE Skincare.
Verder lezen
15% korting op alle producten met een SPF van Image Skincare
Het gebruik van een SPF is essentieel bij en goede huidverzorging. Voeg dan ook een product met een SPF toe aan Your Daily Skin Routine en bescherm je huid tegen schadelijke uv-stralen! Image Skincare heeft onder andere verschillende dagcrème’s met een SPF.
Verder lezen
gratis & vrijblijvend

Intake afspraak

Een mooie huid begint met een gezonde huid! Wat zijn de mogelijkheden voor een behandeling? Maak een afspraak voor een intake om jouw situatie te bespreken.

Tijdens de intake wordt bepaald welk behandeltraject geschikt is.

plan direct een vrijblijvende intake

Patricia Kooij-Elkhuizen
Oprichter Mariposas

Voor iedere ruimte een passende warmtepomp

Een huis met beperkte ruimte of een bijzondere indeling? Geen probleem! Wij bieden twee verschillende types aan. Een towermodel met een geïntegreerde 200 liter RVS boiler of een praktisch wandmodel. Benieuwd welke model het beste past in je woning? Gebruik het 3D-model en kijk meteen of deze past!