Droge huid behandeltraject

Om het beste resultaat te krijgen bij een droge huid behandeling werken wij binnen onze salon met een droge huid behandeltraject. Het droge huid behandeltraject is erop gericht om de droge huid/vochtarme huid te verbeteren en zoals u zult begrijpen heeft 1 losse behandeling geen effect. Aangezien elke huid anders is wordt een droge huid behandeltraject op maat vastgesteld en voor het beste resultaat dient er naast behandelingen ook thuis behandeld te worden met de juiste producten en wordt gekeken naar de juiste voeding. Kortom: een op maat gemaakt behandeltraject voor het beste resultaat.

Hoe ziet het droge huid behandeltraject eruit?

Stap 1: Een intake afspraak bestaande uit: intake en behandeltraject advies.

Stap 2: Startbehandeling met huidanalyse, proefbehandeling en productadvies

Stap 3: Start behandelkuur

Afhankelijk van het te volgen behandelplan zijn er 2 opties:

  • Basisbehandelingen of aanvullende behandelingen;
  • Basisbehandelingen en aanvullende behandelingen.

Basis droge huid behandeling: behandelingen speciaal voor de droge huid

Aanvullende droge huid behandelingen:

Voor wie is het droge huid behandeltraject?

Volwassenen met een droge/vochtarme huid. De huid voelt droog en trekkerig aan.

Wat is een droge huid?

Een droge huid staat gelijk voor een huid barrière defect en wordt veroorzaakt door een verlies van water in de bovenste laag van de huid (hoornlaag). De hoornlaag bestaat uit hoorncellen en huidvetten. De hoornlaag zorgt ervoor dat schadelijke stoffen buiten blijven en het vocht binnen. Deze laag kun je vergelijken met een stenen muur. De hoorncellen zijn de stenen en de huidvetten het cement. Wanneer de muur intact is kunnen er geen stoffen de huid binnen komen en kan er maar een klein deel water verdampen. Bij een droge huid zijn minder vetten aanwezig en is er sprake van een verstoorde huid barrière. De verdamping van water is groter waardoor de huid nog droger wordt. Ook kunnen schadelijke stoffen en allergenen makkelijker de huid binnendringen.

Bij een normale huid zijn de hoorncellen niet doorlaatbaar, dit komt omdat zij een natuurlijke moisturizing factor (NMF) bezitten. NMF’s zijn bestanddelen die water aantrekken en in de cellen houdt. Het zorgt ook voor flexibiliteit van de huid. De NMF en de huidvetten zorgen voor een goede huid barrière en een lagere pH (zuurgraad van de huid). Een lage pH helpt bij de afschilfering en vernieuwing van de huid. Een te hoge pH leidt tot te veel afschilfering. De pH-waarde van een gezonde huid ligt net onder de 5 pH. Na het douchen stijgt de pH-waarde van de huid en duurt het 6 uur voor de pH-waarde weer op de normale waarde is.

Onze laatste nieuwsberichten

Nieuw bij Huidinstituut Mariposas LOVELI!
Loveli 100% troepvrij en 100% natuurlijk
Verder lezen
Nieuwe dagcrème lijn met SPF van IMAGE Skincare: 10% korting*
Image skincare biedt voor elke huid een geschikte dagcrème. Laat je adviseren welke crème geschikt is voor jouw huidconditie.
Verder lezen
10% korting op alle cleansers van Image Skincare!
Image skincare biedt voor elk huidprobleem een geschikte reiniging. Laat je adviseren welke cleanser geschikt is voor jouw huidconditie.
Verder lezen
gratis & vrijblijvend

Intake afspraak

Een mooie huid begint met een gezonde huid! Wat zijn de mogelijkheden voor een behandeling? Maak een afspraak voor een intake om jouw situatie te bespreken.

Tijdens de intake wordt bepaald welk behandeltraject geschikt is.

plan direct een vrijblijvende intake

Patricia Kooij-Elkhuizen
Oprichter Mariposas