IPL ontharen gezicht

IPL ontharen gezicht behandelingen zijn gericht op het ontharen van het gezicht. Het aantal IPL behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid haar. Gemiddeld zijn 8 tot 10 behandelingen nodig voor een haarreductie van 80% tot 90%. Daarnaast is het advies om 1 a 2x per jaar een onderhoudsbehandeling te doen voor een optimaal en langdurig effect. Voor het gezicht is de behandelfrequentie 4-6 weken. Belangrijk is geadviseerde IPL behandelperiodiek aan te houden.

Voordelen van IPL ontharen gezicht

 • Nooit meer scheren, harsen, epileren of waxen;
 • Geen ingegroeide haartjes of stoppels;
 • Haarreductie van 80-90% na gemiddeld 8 tot 10 behandelingen;
 • Kwaliteit en optimale veiligheid;
 • Vrijwel geheel pijnloos;
 • Sneller dan elektrisch ontharen.

Hoe ziet een IPL ontharen behandeltraject eruit

Stap 1: Intakegesprek: Invullen van medische vragenlijst en toestemmingsformulier. Proef behandeling IPL ontharen (proefflitsen) en behandeltraject advies.

Stap 2: Advies over voor- en nabehandeling bij een IPL

Stap 3: 1e Behandeling ontharen door middel van IPL

Voor wie is een IPL ontharen behandeltraject?

Voor volwassenen met overbeharing of cosmetisch storende beharing.

Vergoeding van kosten door zorgverzekeraar voor IPL ontharen in het gezicht?

Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten van IPL ontharen. De kosten worden niet vergoed uit het basispakket maar uit de aanvullende verzekeringen. Dit gaat dus niet ten koste van het eigen risico. Kijk hier of uw zorgverzekeraar IPL ontharen vergoed: Vergoeding?

In de meeste gevallen is er een verwijsbrief van een (huis)arts nodig voordat men de IPL ontharen behandeling vergoed krijgt. Informatie over de vergoeding is terug te vinden in uw polisvoorwaarden.

Wat is IPL ontharen?

IPL is een ontharingsmethode die werkt door middel van een puls van licht. De puls wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigt deze, waardoor er nooit meer een haartje terug kan groeien. Definitief ontharen is op elk lichaamsdeel eenvoudig en vrijwel pijnloos mogelijk met de MedCos IPL-methode. Het is bovendien snel en geeft een haar reductie van 80% tot 90%.

Voor meer informatie over Wat is IPL ontharen bekijk de pagina: Wat is IPL ontharen?

Intake IPL ontharen

Belangrijk is voorafgaande aan de behandelingen een intake te doen om goed te kunnen bepalen of de IPL ontharen behandelmethode geschikt is voor jou. Tijdens de intake dient het te behandelen gebied minimaal 3 dagen voor de behandeling niet geschoren te zijn. Op deze manier is het haar beter te beoordelen. Ook mogen de haren minimaal 6 weken voor de intake niet geharst of geëpileerd zijn. Tijdens de intake worden 1 a 2 proefflitsen gedaan om te kijken hoe de huid en het haar op de behandeling reageert. 2 weken na de intake zal de behandel kuur starten, mits positief is gereageerd op de proefflitsen.

Adviezen IPL behandeling

Adviezen voor de IPL behandeling
 • Geen zonnebank, zonnebad of zelfbruiningscrème gebruiken 6 weken voor de IPL behandeling en/of gebruik een goede beschermingsfactor (minimaal factor 30 waarbij het gebied om de 30 minuten ingesmeerd dient te worden) of bedek het behandelde gebied zo goed mogelijk. Dit ter voorkoming van pigmentverschuiving;
 • Vanaf 6 weken voorafgaande aan de 1e behandeling en mag niet onthaard worden door middel van harsen, waxen, epileren en/ of ontharingscrèmes. Scheren en/of knippen mag wel. Ook mogen de haren niet gebleekt worden.
 • Bij het ontharen dient de te behandelen locatie het liefst zo kort mogelijk en maximaal 48 uur voorafgaand aan de IPL behandeling geschoren te zijn.

Adviezen voor de dag van de IPL behandeling

 • Op de dag van de behandeling geen make-up, crème, lotion of deodorant op de te behandelen gebieden aanbrengen;
 • Trek geen donkere lingerie aan (in verband met hoge licht absorptie) op de dag van de behandeling, maar witte lingerie;
 • Trek makkelijk zittende kleding aan. Zo wordt eventuele schuring op de behandelde gebieden voorkomen.

Adviezen na de IPL behandeling

 • Eerste 24 uur na behandeling niet te heet douchen of baden, geen sauna of stoombad en niet zwemmen;
 • Er kan na de behandeling een lichte zwelling ontstaan en de huid kan wat rood en gevoelig zijn. Dit verdwijnt na enkele uren tot een dag. U kunt ook kiezen om te koelen met bijv. een coolpack (niet uit de vriezer) of Aloë Vera gel;
 • Bij behandeling van de oksels de eerste dagen geen deodorant gebruiken;
 • Veel water drinken dit helpt het lymfesysteem om de vernietigde haarfollikels op te ruimen;
 • Nooit krabben of wrijven, ook de dagen volgend op de behandeling niet. Hierdoor kunnen onnodig korstjes ontstaan, die kunnen leiden tot pigmentverschuivingen;
 • Na de behandeling kunt u direct weer de dagelijkse activiteiten hervatten.

Adviezen voor de periode tussen de IPL behandelingen

 • Trek of pluk niet aan de haartjes, deze vallen er vanzelf uit.
 • Er mag niet onthaard worden door middel van harsen, waxen, epileren en/ of ontharingscrèmes. Scheren en/of knippen mag wel.
 • Niet in de zon of onder de zonnebank en geen zelfbruiningscrème gebruiken. De huid moet zoveel mogelijk de natuurlijke kleur behouden, zodat het risico op (tijdelijke) pigmentverschuivingen wordt beperkt en de behandeling steeds onder gelijkwaardige condities kan plaatsvinden. Gebruik in het geval van zon een goede beschermingsfactor (bijvoorbeeld factor 30 waarbij het gebied om de 30 minuten ingesmeerd dient te worden) of bedek het behandelde gebied zo goed mogelijk;
 • Bij het ontharen van de benen kan na de behandeling de huid gaan jeuken. Als de huid tot rust gekomen is, kunt u hiervoor een licht scrubmiddel gebruiken om de haarresten te verwijderen. Dit helpt tegen eventuele jeuk. Nooit krabben.
 • Geef veranderde situaties omtrent medicijngebruik, zwangerschap en/of zongedrag/gebruik van zelfbruiningsmiddelen door aan de behandelaar.

Adviezen de eerste 6 weken na de laatste behandeling

 • Vermijd zoveel als mogelijk overmatige zon op het behandelde gebied. Gebruik ook nu nog een hoge beschermingsfactor met minimaal SPF 30. Dit ter voorkoming van onnodige (tijdelijke) pigmentverschuivingen.


Onze laatste nieuwsberichten

Nieuw bij Huidinstituut Mariposas LOVELI!
Loveli 100% troepvrij en 100% natuurlijk
Verder lezen
Nieuwe dagcrème lijn met SPF van IMAGE Skincare: 10% korting*
Image skincare biedt voor elke huid een geschikte dagcrème. Laat je adviseren welke crème geschikt is voor jouw huidconditie.
Verder lezen
10% korting op alle cleansers van Image Skincare!
Image skincare biedt voor elk huidprobleem een geschikte reiniging. Laat je adviseren welke cleanser geschikt is voor jouw huidconditie.
Verder lezen
gratis & vrijblijvend

Intake afspraak

Een mooie huid begint met een gezonde huid! Wat zijn de mogelijkheden voor een behandeling? Maak een afspraak voor een intake om jouw situatie te bespreken.

Tijdens de intake wordt bepaald welk behandeltraject geschikt is.

plan direct een vrijblijvende intake

Patricia Kooij-Elkhuizen
Oprichter Mariposas