Wat zijn Gerstekorrels (Milia)?

Wat zijn Gerstekorrels (Milia)?

Veel mensen hebben last van gerstekorrels. Voor sommigen kan het een cosmetisch storende aandoening zijn, vooral wanneer er grote aantallen aanwezig zijn.

Gerstekorrels zijn onschuldige bultjes die op iedere leeftijd kan voorkomen. Ze komen vooral voor op het gelaat rond de ogen en de wangen en is een afwijking in de verhoorning die erg veel voorkomt.

Een gerstekorrel ziet er uit als een klein wit bobbeltje, dat bestaat uit hoorncellen (dode huidcellen). Daar overheen ligt een dunne laag van de opperhuid. Ze ontstaan doordat de uitvoergang van een talgkliertje verstopt raakt. Gerstekorrels zijn een combinatie van te sterke verhoorning en te weinig vocht (dus droogte) en komen vooral voor bij mensen met een droge en/of vochtarme huid. Ze hebben kleine poriën die gemakkelijk afgesloten raken.

Wat te doen aan een huid met gerstekorrels?

De oplossing zit in het heel goed hydrateren van de huid. Een schoonheidsbehandeling gericht op hydratatie en het consequent thuisgebruik van voor jou huid passende producten zullen een positief effect hebben. Het gebruik van een goede peeling kan ook helpen. Echter rond de ogen is een peeling niet toegestaan.

Hoe wordt een gerstekorrel verwijderd in de schoonheidssalon?

Een gerstekorrel kan verwijderd worden door het open maken van de opperhuid boven het hoornpropje. De schoonheidsspecialiste prikt met een steriel naaldje het stukje huid boven de gerstekorrel open zodat deze er eenvoudig uitgehaald kan worden. Aangeraden wordt om ze niet zelf uit te drukken omdat ze ontstoken kunnen raken en er een littekentje kan ontstaan.

 

Heeft u meer vragen over gerstekorrels en de juiste producten voor jouw huid? Bel of mail ons gerust 053-4365035 /info@mariposas.nl.
Afspraak maken

Maak hier een afspraak

Over ons

Mariposas Huidinstituut & Schoonheidssalon gevestigd in Enschede biedt schoonheidsbehandelingen voor huidverzorging en huidverbetering uitgevoerd door een Medisch Schoonheidsspecialiste

Contactgegevens

Stroinksbleekweg 78, 7523 ZL Enschede

053-4365035

info@mariposas.nl

Nieuwsberichten

Contact

Privacy statement / Algemene voorwaarden

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!

Social Share