Ontharen bij hirsutisme (overbeharing bij de vrouw)

Ontharen bij hirsutisme (overbeharing bij de vrouw)

Veel vouwen hebben last van een vorm van hirsutisme. Voor je aan de slag kunt gaan met ontharen door bijvoorbeeld IPL, laser of door middel van elektrisch ontharen is het verstandig om uit te zoeken welke vorm van hirsutisme aanwezig is.

Wat is nou Hirsutisme?

Hirsutisme is (over)beharing bij de vrouw volgens een mannelijk patroon. Het wordt veroorzaakt door verhoogde gehalten van het mannelijk hormoon (androgenen) in het bloed. Wanneer vrouwen een verhoogde aanmaak van androgenen door de eierstokken hebben of een verhoogde gevoeligheid voor androgenen kan er haargroei ontstaan in het gezicht (bovenlip, kaaklijn en hals), borst, schouders, rug, buik etc. Het haarpatroon ras gebonden. In landen zoals de middellandse zee komt een licht hirsutisme regelmatig voor en dat wordt daar als vrij normaal ervaren.

Overbeharing is met name in het gezicht natuurlijk heel vervelend. Er zijn helaas best veel vrouwen die last hebben van een vorm van hirsutisme. Niet bij alle soorten van hirsutisme kun je direct beginnen met ontharen door IPl, laser of elektrisch ontharen.

Verschillende soorten Hirsutisme

Er zijn verschillende vormen van hirsutisme. In 95% van de gevallen is er sprake van ideopatische hirsutisme. Dit betekent dat er geen echte aanwijsbare oorzaak of afwijkingen te vinden zijn. Waarschijnlijk is er een verhoogde gevoeligheid van de haarfollikel voor androgenen. Deze vorm van hirsutisme is te behandelen met Elektrisch ontharen, IPL of laser.

Bij de andere vormen van hirsutisme is het belangrijk eerst naar de huisarts te gaan omdat er iets aan de oorzaak gedaan moet worden voor je zou kunnen beginnen met het ontharen van de overbeharing.

(permanent) Ontharen

Vrouwen die last hebben van ideopatische hirsutisme kunnen er voor kiezen om te gaan (permanent) ontharen. Dit kan op verschillende manieren bijvoorbeeld Elektrisch ontharen, IPL of laser. Welke methode het meest geschikt zal zijn is bijvoorbeeld afhankelijk van haarkleur. Laat u goed adviseren wat de mogelijkheden zijn.

Bij Mariposas huidinstituut en schoonheidssalon kunt u terecht voor elektrisch ontharen.  Voor meer informatie over elektrisch ontharen bekijk onze pagina: Elektrisch ontharen

Maak een afspraak voor een intake en laat u direct behandelen!

Afspraak maken

Maak hier een afspraak

 

Over ons

Mariposas Huidinstituut & Schoonheidssalon gevestigd in Enschede biedt schoonheidsbehandelingen voor huidverzorging en huidverbetering uitgevoerd door een Medisch Schoonheidsspecialiste

Contactgegevens

Stroinksbleekweg 78, 7523 ZL Enschede

053-4365035

info@mariposas.nl

Nieuwsberichten

Contact

Privacy statement / Algemene voorwaarden

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!

Social Share