Elektrisch Ontharen wat is het?

Elektrisch Ontharen wat is het?

Met elektrisch ontharen worden storende haren in het gezicht of op het lichaam definitief verwijderd. Er bestaan verschillende methodes van elektrisch ontharen: diathermie en de blendmethode. De schoonheidsspecialiste bepaalt aan de hand van de overbeharing welke methode het meest geschikt is.

Wat is elektrisch ontharen?

Bij het elektrisch ontharen gaat het om het vernietigen van een haarzakje. Dit kan door bijvoorbeeld een hoge temperatuur en dat wordt ‘Thermolyse’ genoemd. Het vernietigen van een haarzakje door middel van gelijkstroom is elektrolyse. Elektrisch ontharen bestaat al veel langer dan ontharen door middel van licht en blijkt nog steeds de enige manier te zijn waarbij we mogen en kunnen spreken van 100% definitieve ontharing.

Bij elektrisch ontharen wordt met een klein disposable naaldje in de haarfollikel gestoken en door middel van stroom de follikel verhit/verweekt, zodat deze definitief vernietigd wordt. Een haar kan hierbij het beste worden aangepakt in de anagene fase, de groeifase. De haar wordt dan direct en definitief verwijderd.

Daarnaast maakt bij elektrisch ontharen de kleur van de haar en/of de huid niet uit. Bij elektrisch ontharen kunnen ook grijze, witte, blonde en rode haren verwijderd worden. Deze haren kunnen niet met licht- of lasertherapie verwijderd worden.

Haarcyclus en behandeltijdsduur

Haren groeien niet tegelijkertijd. Ze groeien in fasen na elkaar. Gemiddeld duurt zo’n haarcyclus 1,5 jaar. Ze groeien in fasen na elkaar. Deze haargroeicyclus die ieder mens heeft, duurt altijd gemiddeld 1 tot 1,5 jaar. Een haar heeft een groeifase en valt na verloop van tijd weer vanzelf uit. De tijd van groeifase naar uitvalfase verschilt afhankelijk van de plaats waar de haar zich bevindt. Als een haar uitgevallen is, zal het haarzakje (een haar groeit vanuit een haarzakje) een tijdje gaan “rusten”, dat wil zeggen, geen nieuwe haar produceren. Vandaar dat we als behandelaar die hele haargroeicyclus moeten doorlopen om alle haarzakjes minstens een keer te kunnen behandelen. Deze hele cyclus duurt nu éénmaal gemiddeld 1 tot 1,5 jaar. Dat is genetisch bepaald. De haren worden niet vernietigd maar de haarzakjes. Vanuit het oogpunt van de ontharingsbehandeling dient de haar er slechts voor om ons naar het te verwijderen haarzakje te geleiden.

Behandelfrequentie

Bij elektrisch ontharen is de behandelfrequentie de eerste 3 maanden 1x per week. Daarna wordt de tijd en frequentie afgebouwd. Aan het eind van het onthaarproces zal de behandeling nog maar één keer in de 6 weken ongeveer 15 minuten zijn. Uiteraard is dit allemaal in overleg en ligt het er ook aan welk gebied behandeld wordt Dit wordt bij de intake allemaal besproken.

Vergoeding van kosten door zorgverzekeraar voor elektrisch ontharen?

Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten van elektrisch ontharen. De kosten worden niet vergoed uit het basispakket maar uit de aanvullende verzekeringen. Dit gaat dus niet ten koste van het eigen risico. Kijk hier of uw zorgverzekeraar elektrisch ontharen vergoed: Vergoeding

In de meeste gevallen is er een verwijsbrief van een (huis)arts nodig voordat men de Elektrisch ontharen behandeling vergoed krijgt. Informatie over de vergoeding is terug te vinden in uw polisvoorwaarden. Let op dit kan echter alleen bij schoonheidsspecialisten met de specialisatie elektrisch ontharen welke ook geregistreerd zijn. Mariposas heeft deze specialisatie.

Is de behandeling pijnlijk?

Het elektrisch ontharingsapparaat de Apilus werkt met twee stroomsoorten, de hoogfrequente stroom en de gelijkstroom. Zij kunnen separaat en samen gebruikt worden. Deze zorgen voor de vrijwel pijnloze behandeling. Wat u wel zult voelen is warmte in de huid.

Na de behandeling

Na de behandeling zal de huid er wat rood eruitzien. Dat is normaal en zal na enkele uren wegtrekken. Zwelling, op zachte gedeelten van het lichaam zoals bovenlip, borst, hals en bikinilijn is ook normaal en trekt binnen enkele uren weg.

Na de behandeling kan de huid worden ingesmeerd met een verkoelende gel. Bijvoorbeeld een verkoelende aloë vera gel.

Verder zijn er nog een aantal adviezen voor thuis namelijk:

  • Na het ontharen niet wassen met zeep of shampoo;
  • Niet op de zonnebank of in de zon;
  • Gebruik UVA- en UVB bescherming: vermijd de eerste zes weken het zonlicht, de zonnebank en gebruik geen zelfbruinende crèmes. Bescherm de huid om verkleuring te voorkomen.
  • Geen vette crèmes smeren op het behandelde gebied (alleen verkoelende gel);
  • Niet met uw handen aanzitten of eraan peuteren;
  • Het behandelde gebied met rust laten;
  • Eventueel bij sterke irritatie een ijsblokje (in een plastic zakje) een paar maal over het behandelende gebied wrijven.

Deze adviezen zijn vooral belangrijk de eerste twee dagen na de behandeling. Deze adviezen zijn vooral bedoeld vanwege het eventueel infectie gevaar. Ook het in de zon gaan geeft bijvoorbeeld risico op pigmentvlekjes.

Wat zijn de contra-indicaties voor elektrisch ontharen?

Elektrisch ontharen kent een aantal contra-indicaties zoals zwangerschap, epilepsie, een pacemaker of ICD, een stalen plaat in het lichaam, zenuwpijnen en infecties.

Intake gesprek

Voorafgaand aan de behandelingen vindt er altijd een intakegesprek plaats. Voor optimaal resultaat bespreken we de mogelijkheden en stellen we een behandelplan vast. Ook krijgt u dan alle informatie over de behandeling mee naar huis.

Bezoek onze pagina Elektrisch ontharen behandeltraject

Heeft u meer vragen over elektrisch ontharen? Bel of mail ons gerust 053-4365035 /info@mariposas.nl.
Afspraak maken

Maak hier een afspraak

Over ons

Mariposas Huidinstituut & Schoonheidssalon gevestigd in Enschede biedt schoonheidsbehandelingen voor huidverzorging en huidverbetering uitgevoerd door een Medisch Schoonheidsspecialiste

Contactgegevens

Stroinksbleekweg 78, 7523 ZL Enschede

053-4365035

info@mariposas.nl

Nieuwsberichten

Contact

Privacy statement / Algemene voorwaarden

Klachtenregeling

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!

Social Share