Elektrisch ontharen

Vanaf 15 minuten vanaf 29,50 053-4365035

Elektrisch ontharen behandeling | Elektrisch ontharen behandeltraject

Elektrisch ontharen behandelingen zijn gericht op het ontharen van het gewenste gebied. Het aantal behandelingen en de behandel frequentie is afhankelijk van de hoeveelheid haar en grootte van het te ontharen gebied. 1x behandelen heeft geen zin. Er zijn meerdere behandelingen nodig om resultaat te krijgen en het gehele gebied definitief te kunnen ontharen.

Vergoeding van kosten door zorgverzekeraar voor elektrisch ontharen?

Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten van elektrisch ontharen. De kosten worden niet vergoed uit het basispakket maar uit de aanvullende verzekeringen. Dit gaat dus niet ten koste van het eigen risico. Kijk hier of uw zorgverzekeraar elektrisch ontharen vergoed. Belangrijk is wel te kijken in de voorwaarden of de behandeling door de Anbos schoonheidsspecialiste gedaan mag worden: Vergoeding? 

ANBOS | Schoonheidssalon MariposasIn de meeste gevallen is er een verwijsbrief van een (huis)arts nodig voordat men de Elektrisch ontharen behandeling vergoed krijgt. Informatie over de vergoeding is terug te vinden in uw polisvoorwaarden. Let op dit kan echter alleen bij schoonheidsspecialisten met de specialisatie elektrisch ontharen welke ook geregistreerd zijn. Mariposas heeft deze specialisatie.

Hoe ziet een elektrisch ontharen behandeltraject eruit?

Stap 1: intakegesprek: Intake en proef behandeling elektrisch ontharen en behandeltraject advies.

Stap 2: Afhankelijk van het te volgen behandelplan zijn er 3 opties:

Diathermie behandelingen; Door middel van HF ( Hoogfrequente ) wisselstroom. De stroom wordt via het ingebrachte naaldje tot aan het haarzakje getransporteerd en daar verwarmt het dit haarzakje. Het haarzakje wordt vernietigd.

Blend behandelingen; Door middel van van HF stroom maar ook van gelijkstroom met tegenelektrode in de hand. De naald glijdt in het haarzakje, er wordt stroom gegeven. Deze gelijkstroom gaat nu van de naald ( de ene pool) naar de tegen-elektrode en daardoor ontstaat er in het haarzakje loog. Deze loog wordt dan nog extra verwarmd door de HF stroom. Hierdoor wordt het haarzakje vernietigd.

Diathermie en Blend behandelingen; Combinatie van beiden methodes of afgeleiden daarvan.

Stap 3: Advies over nabehandeling.

Voor wie is een elektrisch ontharen behandeltraject?

Voor volwassenen met overbeharing.

Wat zijn de kosten van een elektrisch ontharen behandeltraject?

Om een goede genezing te bevorderen is het belangrijk de huid na te behandelen met Aloe Vera gel. Deze is dan ook verplicht om af te nemen na de behandeling voor een gereduceerde prijs van € 5,95 (normaal € 7,50).

  • Intake behandeling gratis
  • Aanvullende behandelingen vanaf € 28,50
  • Nabehandelingsproduct (afhankelijk van advies)

Wat is Elektrisch ontharen?

Bij het elektrisch ontharen gaat het om het vernietigen van een haarzakje. Dit kan door bijvoorbeeld een hoge temperatuur en dat wordt ‘Thermolyse’ genoemd. Het vernietigen van een haarzakje door middel van gelijkstroom is elektrolyse. Elektrisch ontharen bestaat al veel langer dan ontharen door middel van licht en blijkt nog steeds de enige manier te zijn waarbij we mogen en kunnen spreken van 100% definitieve ontharing.

Bij elektrisch ontharen wordt met een klein disposable naaldje in de haarfollikel gestoken en door middel van stroom de follikel verhit/verweekt, zodat deze definitief vernietigd wordt. Een haar kan hierbij het beste worden aangepakt in de anagene fase, de groeifase. De haar wordt dan direct en definitief verwijderd.

Daarnaast maakt bij elektrisch ontharen de kleur van de haar en/of de huid niet uit. Bij elektrisch ontharen kunnen ook grijze, witte, blonde en rode haren verwijderd worden. Deze haren kunnen niet met licht- of lasertherapie verwijderd worden.

Voor meer informatie over elektrisch ontharen bekijk ons nieuwsbericht: Wat is elektrisch ontharen?

Maak een afspraak voor een intake!

Afspraak maken

Maak hier een afspraak

Over ons

Mariposas Huidinstituut & Schoonheidssalon gevestigd in Enschede biedt schoonheidsbehandelingen voor huidverzorging en huidverbetering uitgevoerd door een Medisch Schoonheidsspecialiste

Contactgegevens

Stroinksbleekweg 78, 7523 ZL Enschede

053-4365035

info@mariposas.nl

Nieuwsberichten

Contact

Privacy statement / Algemene voorwaarden

Klachtenregeling

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!

Social Share