Couperose behandeling

Vanaf 15 minuten Vanaf € 36,- 053-4365035

Couperose behandeling | Couperose behandeltraject

Couperose kan alleen behandeld worden bij een temperatuur tussen de 6 en 20 graden (buiten temperatuur). Anders knappen de vaatjes weer open door warmte of kou. Een Couperose behandeling is erop gericht om couperose zichtbaar te verminderen. Aangezien elke huid anders is en de hoeveelheid couperose verschilt kan niet vooraf worden gezegd hoeveel behandelingen er nodig zijn. Ter preventie van couperose dient er naast behandelingen ook thuis behandeld te worden met de juiste producten. Ook wordt er advies gegeven over couperose en de zon en overige tips om couperose te voorkomen. Kortom: een op maat gemaakte couperose behandeltraject voor het beste resultaat.

Hoe ziet een couperose behandeltraject eruit?

Stap 1: Een intake afspraak bestaande uit: intake en behandeltraject advies.

Stap 2: Start behandelingen

Afhankelijk van het te volgen behandelplan zijn er 2 opties:

  • Coaguleren couperose;
  • Blenden couperose.

Coaguleren couperose: Met een naaldje wordt enkele seconden stroom gegeven in het vaatje, waardoor het stolt (dicht wordt gebrand) en het bloedvaatje niet meer zichtbaar is.

Blenden couperose: Door middel van een naaldje met tegenelektrode ontstaat er door vermenging van gelijkstroom en wisselstroom een loogproces. Dit proces zorgt ervoor dat het bloedvat weg gaat. Het bloedvaatje is dan niet meer zichtbaar.

Voor wie is een couperose behandeltraject?

Voor volwassenen met couperose.

Wat zijn de kosten van een couperose behandeltraject?

Om een goede genezing te bevorderen is het belangrijk de huid na te behandelen met Aloe Vera gel. Deze is dan ook verplicht om af te nemen na de behandeling voor een gereduceerde prijs van € 5,95 (normaal € 7,50).

  • Intake afspraak gratis
  • Behandeling vanaf € 36,-

Wat is couperose?

Couperose (Tele’s) zijn chronisch verwijde haarvaatjes die vooral voorkomen op het gelaat. De klepjes in de haarvaatjes functioneren niet meer zoals het hoort, daardoor blijft het bloed erin staan en worden ze zichtbaar als kleine rode adertjes in de huid. Het vaatje staat open en het bloed schijnt voortdurend door de huid. Hoe dunner de huid hoe meer zichtbaar de vaatjes zijn. Ze verdwijnen helaas niet spontaan.

De kleur van de couperose kan donker- of helderrood zijn. Donkerrood betekent dat het vaatje aderlijk bloed bevat en van een aftakking van een ader is. Een helderrood vaatje is gevuld met slagaderlijk bloed. Het haarvaatje is dan een aftakking van een slagader. Couperose kan verspreid voorkomen of in een netwerk en dat zijn spinnaevi ook wel spinnetjes genoemd, met in het midden een soms iets verheven plekje.

Het ontstaan van couperose kan inwendige oorzaken hebben, bijvoorbeeld hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap, de bevalling en de overgang, hoge bloeddruk, of maag- en darmstoornissen. Er kan ook een uitwendige oorzaak zijn. Bijvoorbeeld grote temperatuurverschillen, het gebruik van agressieve cosmetica, roken, overmatig gebruik van prikkelende voeding of alcohol en het gebruik van medicijnen.

Voor meer informatie over couperose bekijk ons nieuwsbericht: Wat is couperose?

Maak een afspraak voor een intake!
Afspraak maken

Maak hier een afspraak

 

Over ons

Mariposas Huidinstituut & Schoonheidssalon gevestigd in Enschede biedt schoonheidsbehandelingen voor huidverzorging en huidverbetering uitgevoerd door een Medisch Schoonheidsspecialiste

Contactgegevens

Stroinksbleekweg 78, 7523 ZL Enschede

053-4365035

info@mariposas.nl

Nieuwsberichten

Contact

Privacy statement / Algemene voorwaarden

Klachtenregeling

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!

Social Share