Bloedblaasjes (rode puntjes) verwijderen

Per 15 minuten € 36,- per 15 minuten en aanschaf na behandelingsgel a € 5,95 053-4365035

Wat zijn bloedblaasjes?

Bloedblaasjes (ouderdoms haemangioom (haemangioma senilis))zijn helder-rode bultjes. Ze ontstaan doordat er ergens op één plek een opeenhoping van verwijde kleine bloedvaten ontstaat. Waarom dit gebeurt is niet bekend. Ze kunnen op het hele lichaam zitten. Ze ontstaan op oudere leeftijd, vanaf het 25e levensjaar kan het al beginnen. Ze geven geen klachten en zijn volledig onschuldig, maar ze kunnen wel cosmetisch storend zijn. Vanwege de helder rode kleur worden ze ook wel in het Engels cherry angioma genoemd.

Hoe zien ze eruit?

Over het hele lichaam kunnen de kleine rode bultjes ontstaan. Het begint met enkele, die in het begin ook heel klein zijn (1 mm) en die geleidelijk toenemen in grootte en aantal. Ze worden zelden groter dan 6 mm. Ze zijn bolrond.

bloedblaasjes-cherry-angioma

Wie kan het krijgen?

Iedereen kan het krijgen zowel mannen als vrouwen. Bij blanke huid komt het vaker voor dan bij gepigmenteerde huid. Het valt ook meer op bij een blanke huid.

Bloedblaasjes verwijderen

Bloedblaasjes kunnen alleen behandeld worden bij een temperatuur tussen de 6 en 20 graden(buiten temperatuur). Anders knappen de vaatjes weer open door warmte of kou. Omdat het goedaardige vaatverwijdingen zijn, die geen klachten geven, is het medisch niet noodzakelijk om te behandelen. Veel mensen vinden de rode bultjes cosmetisch zeer storend en willen ze graag laten verwijderen.

De methode die in de salon wordt gehanteerd is door middel van coaguleren of blenden.

Coaguleren couperose: Met een naaldje wordt enkele seconden stroom gegeven in het bloedblaasje, waardoor het stolt (dicht wordt gebrand) en het bloedblaasje niet meer zichtbaar is.

Blenden couperose: Door middel van een naaldje met tegenelektrode ontstaat er door vermenging van gelijkstroom en wisselstroom een loogproces. Dit proces zorgt ervoor dat het bloedvat weg gaat. Het bloedvaatje is dan niet meer zichtbaar.

Na de behandeling

Om een goede genezing te bevorderen is het belangrijk de huid na te behandelen met Aloe Vera gel. Deze is dan ook verplicht om af te nemen na de behandeling voor een gereduceerde prijs van € 5,95 (normaal € 7,50).

Na de behandeling is het belangrijk je aan onderstaande adviezen te houden.

  • Na de behandeling ontstaan er kleine korstjes. Belangrijk is deze er zo lang mogelijk op te laten zitten;
  • De behandelde plekken 1 week 2x per dag insmeren met aloe vera gel;
  • Er wordt veel warmte in de huid gebracht waardoor de behandelde huid een aantal dagen rood kan blijven (varieert van enkele dagen tot twee weken);
  • Geen zware inspanning doen direct na de behandeling (2 dagen niet);
  • Na de behandeling en tijdens het genezingsproces niet in de sauna of onder de zonnebank of in de zon;
  • De huid droog deppen in plaats van wrijven.

Maak een afspraak voor een intake!

Afspraak maken

Maak hier een afspraak

 

Over ons

Mariposas Huidinstituut & Schoonheidssalon gevestigd in Enschede biedt schoonheidsbehandelingen voor huidverzorging en huidverbetering uitgevoerd door een Medisch Schoonheidsspecialiste

Contactgegevens

Stroinksbleekweg 78, 7523 ZL Enschede

053-4365035

info@mariposas.nl

Nieuwsberichten

Contact

Privacy statement / Algemene voorwaarden

Klachtenregeling

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!

Social Share